Uslovi kupovine

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Prodavatelj je Kotti-TT d.o.o. Sarajevo, a kupac je posjetitelj ovih stranica koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u konvertibilnim markama (KM). Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na proizvod te spremanjem istog u košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se općom uplatnicom koja se generira automatski po završetku kupovine ili pouzećem u gotovini dostavljaču kompanije Express Courier d.o.o. koja dostavlja proizvod na adresu kupca. Troškove dostave snosi prodavatelj.

Isporuka

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (uposleniku kompanije koja vrši dostavu). Prodavač se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave. Ako kupac ne primi robu, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavača kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavač ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku. Prodavač se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi narudžbu od kupca. Sve pošiljke primljene u toku radnog vremena, bit će uručene u predviđenom roku unutar 48h izuzev neradnih dana (praznik i vikend).

Reklamacije i povrat

Kupac može izvršiti reklamaciju i povrat pošiljke u roku od 8 (osam) dana od datuma preuzimanja pošiljke. Da biste ispunili uvjete za povrat, proizvod mora biti nekorišten i u istom stanju u kojem ste ga primili. Također mora biti u originalnom pakiranju uz koji je priložen dokaz o kupnji/račun putem Stranice.

Troškove povrata snosi kupac osim u sljedećim situacijama:

  • ako je pošiljka koja je dostavljena kupcu pogrešna ili oštećena
  • ako je na proizvodu u pošiljci naznačen rok upotrebe koji je istekao

Nakon što zaprimimo i pregledamo vaš povrat, poslat ćemo vam e-mail na adresu koja je upisana na vašem korisničkom račun kako bi vas obavijestili da smo primili vraćen proizvod.

U roku od 4 (četiri) radna dana od zaprimanja, obavijestiti ćemo vas o odobrenju ili odbijanju povrata novca. Ako je vaš povrat odobren, tada će plaćen iznos za proizvod biti vraćen na bankovni račun korisnika koji je naručio/platio proizvod, unutar 4 (četiri) radna dana.

Slažete se da ćete pružiti trenutne, potpune i tačne informacije o kupovini i računu za sve kupovine obavljene u našoj trgovini.

Sve dodatne informacije u vezi reklamacije i povrata pošiljke možete dobiti putem Strauss Info telefona na broj +387 66 285 417 ili putem kontakt forme ovdje

Kotti-TT d.o.o. Sarajevo zadržava pravo na izmjenu ovih uslova i pravila.